A lehetőség, hogy megtaláld az ideális edzőt - FitnessOktatok.Hu - fitness, személyi edzés, step, aerobic, fórum, hirdetések, wellness
fitness wellness Főoldal Hirdetések Feladás Keresés Regisztráció Fórum Hírek
aerobic hirdetések
fitnesz
Felhasználónév:
Jelszó:
Kapcsolódó híreink


- A gerincet négylábú életmódra te...
Az emberiség az 5. ágyéki csigolyával fizet a két lábra á...
- Asztma, a levegő minősége és az ...
Amint elérkezett a Pekingi Olimpiai Játékok kezdete, egy ...
- A fontosabb légszennyezők, illet...
Megismerkedhetünk a levegőben jelen lévő fontosabb légsze...
- Aszpartám ( E951 ) - alacsony ka...
1981 óta nem hagyták jóvá az aszpartám száraz élelmiszere...
- Testtípusok
A testalkat részben örökölt sajátosság, melyet nem tudunk...
- A helyes testtartásról - 2. rész
Nem könnyű megtanítani testünket a helyes testtartásra. E...
- A helyes testtartásról - 1. rész
A testtartásnak, a régebbi gondolkodással ellentétben jel...
- Mire jó a fitness? - 3. rész
A torna nem keserves kötelezettség! A tornászás ne napont...
- Mire jó a fitness? - 2. rész
Minden kezdet nehéz! A gravitáció törvénye mindannyiunkat...
- Mire jó a fitness? - 1. rész
A kérdésre a válasz, hogy életünket jobbá tegye. Vajon mi...
- Az egészséges étrendről pár szóban
Karcsúak szeretnénk maradni és a megfelelő súlyunkat megt...
- A vitaminokról röviden
Rendkívül fontos szerepet játszanak egészségünk fenntartá...
- Mi is a koffein?
A koffein olyan drog, amely természetes körülmények közöt...
- Ásványi anyagok - kalcium
Gyermekkorunkban bizonyára sokat hallottuk a szüleinktől,...
- Önmagunkról alkotott véleményünk
Túl kövér vagyok. Túl sovány vagyok. Boldogabb lennék, ha...
- Pár szóban a jógáról
Ha olyan edzésprogramot keresel, amely könnyen megtanulha...
- 5 tipp az egészséges testsúly el...
Ha a gyors diétát választjuk a fogyás érdekében, nem bizt...
- A fitness Története 4/4
Elérkeztünk a fitness történetének bemutatásában az utols...
- Kapcsolat a mozgásszegény életmó...
Aki szabadidejét mozgással, túrázással, edzéssel tölti, s...
- A fitness története 3/4
A kevésbé távoli múltba visszakalandozva ismerkedjünk meg...
- A fitness története 2/4
Az előző részben megismerkedhettünk az ősi életvitellel, ...
- A fitness története 1/4
A történelem előtti időkben a fitness a vadászat és gyűjt...
- A hétköznapok forgataga és a fit...
A fitness és a wellness világa oly távolinak tűnt még néh...
Partnereink
Fitnesz világ


Hírek, érdekességek, információk a fitness világából


A helyes testtartásról - 3. rész

Hogyan álljunk vagy üljünk helyesen, illetve hogyan nem célszerű ülni vagy állni? Erről próbálunk egy kis betekintést nyújtani alábbi cikkünkben. A lényeg, hogy a jó testtartás váljon szokássá, így természetesen és kényelmesen érezhetjük magunkat és belátjuk, megéri minden lehetséges alkalommal ezt a testtartást felvenni
Fitness hírek, FitnessOktatok.hu
Hogyan álljunk helyesen?
Ne higgyük, hogy az a jó, ha egyenesen, kihúzva magunkat, fenekünket kinyomva, gerincünket befelé hajlítva és hasunkat kissé előretolva állunk. Valójában ez az alsó gerincoszlopnak megterhelést jelent, miközben a súly a medencerészbe helyeződik.
A következőképpen kell helyesen állni: tegyük szét a lábainkat csípőszélességig, fordítsuk őket lassan ki és győződjünk meg róla, hogy súlyunk egyenletesen oszlik el lábainkon, így megfelelő lesz az egyensúly. Ezután a lábujjainkat feszítsük széjjel, amennyire csak tudjuk. Éreznünk kell a lábunk alatt a talajt. Így érezni fogjuk lábunk erejét és fontosságát az egyensúly megtartásában.
Ezután lássuk, mit érez a medencénk, ha különféle irányba hajolunk. Helyezzük valamelyik kezünket a derekunkra, hajlítsuk csípőnket előre, ameddig csak lehet és érezzük, hogy a fenekünk és a combjaink is megfeszülnek. Ezután egyenesedjünk vissza úgy, hogy fenekünk felemelkedik és a gerincünk befelé hajlik. Mindkét pozíció el van túlozva, viszont gyakorlatilag hatékonyan bemutatja, hogy az a mód, ahogyan a medencénket beállítjuk, meghatározza a többi testrész helyzetét. A helyes mód az, ha kissé felfelé billentjük úgy, hogy a hát és a fenék egyenesebb vonalban legyen. A gerincoszlop alsó része automatikusan megnyúlik, a hasunk megfeszül, a fenekünk úgyszintén, a combunk és a térdünk pedig kifelé fordul.

Hogyan üljünk helyesen?
Győződjünk meg róla, hogy fejünk középen van, nincs túl előre vagy hátrahajtva és képzeljük el, hogy a fejtetőnk felemelkedik. Hagyjuk kissé előreesni az állunkat. Ezekkel a mozdulatokkal hátunk még jobban kiegyenesedik. Lazítsuk el a vállunkat, a karunkat tartsuk lazán a csípő mellett. A fej és a váll helyzete automatikusan megnyújtja a nyakat. Ebben a helyzetben bordáink kissé megemelkednek, mellkasunk kitágul, így szabadabban tudunk lélegezni. Az ülés legáltalánosabban alkalmazott rossz módja, ha a vállunkkal előre görnyedünk. Ezáltal állunk előreugrik, ami viszont a nyak hátulját és a vállakat fogja összenyomni és ha sokáig ebben a testhelyzetben ülünk, ez valószínűleg az izmok feszüléséhez vezet. Ha a nyakunkat mélyen behúzzuk a vállak közé, ez a fejbe történő véráramlást korlátozza. Ha mindez bonyolultnak hangzik, próbáljuk ki és győződjünk meg róla.
Az ülés helyes módja az, ha lábainkat csípőszélességben a padlóra helyezzük és kissé kifordítjuk. Combjaink szintén csípőszélességben vannak ( nehéz úgy ülni, hogy térdeink összeérjenek, bármennyire is elhitették velünk, hogy az méltóságteljes), és térdeink csaknem derékszöget zárnak be a törzzsel. Billentsük a medencénket könnyen előre, ezáltal az alsó gerincoszlop automatikusan megnyúlik és a feszültség azon a területen csökken.
Képzeljük el, hogy a fejtetőtől kezdve megnyúlunk, miközben vállainkat lefelé ejtjük. Ezzel a művelettel a nyak a hátnál megnyúlik. Végül a végleges helyzetben, a bordák felemelkednek, lehetővé téve a mélyebb, lazább levegővételt, a felső test meghosszabbodik és a has befelé húzódik, de nem görcsösen. Ha így ülünk, a mellkasunk szabadon mozog, könnyebben lélegzünk és sem a has, sem az emésztőrendszer nincs összepréselve.

A jó testtartás váljon szokássá!
Ha mindezek a tanácsok bonyolultnak, időigényesnek tűnnek és nehezen tudjuk a napi gyakorlatba beiktatni, próbáljuk ki csak egyszer, figyeljük meg, milyen érzés, ha az egyes testrészek jól helyezkednek el. A végeredmény oly természetes és kényelmes, hogy belátjuk, megéri minden lehetséges alkalommal ezt a testtartást felvenni. Nyilvánvaló, hogy nem leszünk képesek mindig így ülni és állni. Azonban ha görnyedten ülünk vagy állunk, próbáljunk meg visszatérni a helyes testtartáshoz, és így fokozatosan megszokottá válik.
FitnessOktatok.hu
2008.03.25.
Minden jog fenntartva: FitnessOktatok.hu - 2007

E-mail:

Címszavak: fitness, wellness
hirdetések, fitnesz fórum, hírekA FitnessOktatok.hu rövid ismertetése:

Személyi edzők, aerobic oktatók, step oktatók, testnevelő tanárok, step trénerek, sportedzők, wellness trénerek, életmód tanácsadók, gyógytornászok, aerobik sportoktatók hirdetései, továbbá edzőtermek, wellness hotelek, sport centrumok, fitnesz termek, fitness központok, gyógycentrumok állásajánlatai. Oldalunkon megtalálhatod a közismert és kevésbé ismert személyi edzők hirdetéseit, akik bármikor rendelkezésedre állnak, hogy segítségükkel könnyen, gyorsan és hatékonyan fogyhassál le. Ha szükséges, ők írják meg számodra az edzéstervet, edzésprogramot, állítják össze étrendedet, veled edzenek, tanácsokkal látnak el, megpróbálják életedet minél szebbé és egészségesebbé tenni. Keresd meg tehát a számodra legszimpatikusabb edzőt hirdetéseink között és élj Te is vidám, boldog, egészséges életet!

És hogy milyen fitness iskolákban tanult oktatóit, illetve hirdetéseit láthatod?
- Fitness Company (IFAA)
- Fitness Akadémia
- IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ
- Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy
- Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK)
- Fazekas Attila Wellness Akadémia
- Fitline Education
- IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés
- Pilates Institute
- TF Továbbképző Intézet
csak hogy a legismertebbeket említsük.
A FitnessOktatok.hu oldalon találhatsz továbbá fitness centrumok és wellness hotelek állásajánlatait, álláshirdetéseit. Amennyiben Te is oktató, edző vagy és szeretnél munkát taláni egy edzőteremben, sport, illetve wellnessközpontban, fitnesz teremben, akkor jó helyen jársz. Reméljük, hogy honlapunkon újabbnál újabb hirdetések fognak megjelenni, ezáltal is segítve benneteket egy boldogabb és szebb jövő felé.

Magyarország legjobb fitness iskoláiban (Fitness Company /IFAA/, Fitness Akadémia, IWI...) végzett oktatóinak hirdetései, továbbá wellness hotelek, gyógyfürdők, fitnesztermek bemutatása, valamint azok álláshirdetései is megtalálhatók oldalunkon, mint azt már korábban említettük.
Oldalunk tartalmából címszavakban: fogyókúra, személyi edzés, fogyás, bmi(boss mass index), aerobic, fitness, wellness, életmód tanácsadás, hirdetésfigyelő, egészséges élet elérése, fitnesz fórum, fitness hírek, érdekességek, információk a nagyvilágból, edzéstervek.
A sportolás egészségre gyakorolt jótékony hatása már régóta ismert, felfrissíti a testet és a lelket, serkenti gondolkodásunkat.
Edzéstervek? Személyi edzők? Fitness központok? A válasz: FitnessOktatok.hu! Üdvözlünk az egészséges élet, a wellness és a fitness világában! Mert Te is élhetsz szép és boldog életet! Ebben sze FitnessOktatok.hu: personal trainers hirdetései, hírek az egészségről a test és a lélek egészségéért, megtaláld az ideális személyi edzőt. Fitnesztermek hirdetései az ország egész területéről, edzés, fogyókúra, fitnesz, edzők, oktatók, edzés, edzéstervek, fogyókúra. step aerobic oktató hirdetések személyi edzés, fitness edzéstervek fogyókúra fitnesz wellness Személyi edzők fogyás, izomnövelés.
Ha az alábbiakat szeretnéd csinálni: szálkásító edzés, spinning, power walking, edzőtermi edzés, zsírégetés, személyi edzés, aerobik, step, fitness aerobic, testedzés, alakformálás, sportolás, testedzés, izomtömegnövelés... akkor segíthetünk Neked megtalálni az ideális választást!
Ugyanis honlapunkon megtalálhatod az edzőtermek, wellness hotelek, fitness termek, sportklubok hirdetéseit, hogy életed egészségesen élhesd le.
Személyi fitnes fitnesz fogyókúra fitness center aerobik wellness egészség healt súlykontroll body programs konditerem Budapesten a belvárosban, valamint annak környékén és vidéken is. Segíthetünk a súlyleadásban (weight loss), diéta (diet) megtervezésében, ingyenes hirdetéseink között barangolhatsz. Gyakorlatok privát edzés otthon bárhol és bármikor. Profi fogyás hatékonyan. Fitnesz edzők honlapjait is megnézhetitek a részletes adataiknál, valamint edzéstervek írásával is kérhetjük. Wellness hétvége, termálfürdők, wellness szállodák, hotelek, gyógycentrumok, kellemes hétvégi pihenés? Segíthetünk megtalálni, amit keresel! Nézz körül hirdetéseink között.
Minőségi edzésprogramok, cardio edzések, aerobic és step edzések tartása, egészséges táplálkozáshoz szükséges megfelelő étrend kialakítása, írása szakemberek által. A honlapon többek között az alábbi iskolák végzett oktatói találhatók: IFAA (International Fitness And Aerobic Academy, Fitness Company), IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitness Akadémia, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, Pilates Institute, TF Továbbképző Intézet ... step edzők, oktatók, hirdetései, lélek, gyógyfürdő ... Az oldal tartalmából: edzésterv írása fogyókúra fogyás tanácsadás privát tréning privát edzes, edzésterv típusok, testformálás alakformálás egészség egészséges élet... Hirdetés feladása edzők, step és aerobik oktatók, wellness trainerek, gyógytornászok, sportolók részére... továbbá lehetőség van edzőtermek, sportklubok, wellness szállodák, edzőtermek részére is hirdetés feladására... hirdetésfigyelés... body building, personal trainers, sportklubok, fitness akadémiák... Oldalunkon többféle iskola végzőseként hirdethetsz: IFAA, Fitness Company, Fitness Akadémia, Body 'n' Soul Wellness & Pilates Academy, Diplomás gyógytornászok (Pl. SOTE EFK), Fazekas Attila Wellness Akadémia, Fitline Education, IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés, IWI Wellness - Fitnesz Oktatási Központ, Pilates Institute, Testnevelési Főiskola (TF) Továbbképző Intézet... személyi edző aerobic oktató fitness trainer personal trainer testépítés edzőtermi edzés. Személyi edzők step oktatók aerobik edzők fitness oktatók personal trainers szálkásítás. Egy oldal a sportról, sportolókról, mindenkinek. Ha bármilyen kérdésed lenne, nyugodtan írd meg a fórumon! Minden kedves érdeklődőt szeretettel látunk! FitnessOktatok.hu - A lehetőség, hogy megtaláld a Neked megfelelő, ideális edzőt! Keresd meg a számodra ideálisat a hirdetések között!
retnénk segíteni Neked! Hiszen mai rohanó világunkban szinte nincs időnk önmagunkkal is törődni egy kicsit! Pedig igenis kellene! Hisz az egészséget, mint oly fontos kincset, csak akkor vagyunk képesek értékelni igazán, ha az már elveszett! Ne várjunk addig! Tegyünk most egészségünk fenntartásáért, hogy boldogságban, vidámságban élhessünk és birkózhassunk meg a mindennapos kihívásokkal!

Fitness oktatók, személyi edzők, personal trainers, step és aerobic oktatók, wellness trénerek hirdetései, fórum az egészsérgről a test és a lélek egészségéért, FitnessOktatok.hu, hogy megtaláld az ideális edzőt!

FitnessOktatok.hu - 2008

Társoldalunk:
Esküvő és rendezvényszervezés